ALUMINIUMBEDRIJF

ALUMINIUM: OVERIGE TOEPASSINGEN

Naast deuren en kozijnen wordt aluminium nog voor heel veel andere dingen gebruikt. Denk maar aan aluminium buizen, profielen of platen. Onze vakmannen kunnen alles met dit materiaal. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen? Neem contact met ons op!
man

Aluminium, je kunt er alle kanten mee op

Er zijn veel toepassingen met aluminium mogelijk. De bouwwereld benut het materiaal in tal van profielsoorten en bouwsystemen. Door het stijve maar toch ook lichte aluminium kan het materiaal worden ingezet voor allerlei professionele constructies. Bijvoorbeeld om er trappen van te maken, tafels, kasten, zelfs complete magazijnen. Vooral aluminium buizen, profielen en platen zijn veelgevraagd.

Buizen

Aluminium buizen zijn zeer stabiel, lekker licht en roesten niet. Ze zijn bovendien erg duurzaam (goede recycling). De buizen beginnen hun leven als staaf waar een doorn door wordt geduwd zodat de staaf uitgehold als buis verder gaat. Vooral de auto-industrie benut aluminium buizen (bijvoorbeeld schokdempers). Ook meubilair, leuningen, rolstoelen en fietsen kunnen (deels) van buismateriaal worden gemaakt.

Bouwen met aluminium profielen

Aluminium profielen kunnen op heel veel manieren worden ingezet. Dat heeft met de goede eigenschappen van dit metaal te maken:

  • geen corrosie
  • zeer goede vervormbaarheid
  • uiterst weerbestendig
  • licht metaal
  • bijzonder goede geleiding
  • in overvloed aanwezig

Om deze profielen te krijgen, worden staven verhit en vervolgend geperst door een matrijs. Zo wordt de gewenste uitwendige vorm van het profiel gemaakt. Na het afkoelproces en het uitharden zijn de profielen klaar om gebruikt te worden. Bijvoorbeeld in de auto-industrie (koetswerk van auto’s) of in de machinebouw (bijvoorbeeld geleiderails). De profielen liggen ook aan de basis van veel ramen en kozijnen en zijn eigenlijk overal aanwezig: als strips bij meubels, als stootkanten in badkamers en als profielwerk in kassen en serres.

aluminium profiel
aluminium voordeur

Deuren

Een aluminium deur ziet er niet alleen strak uit, hij is ook nog eens enorm stevig. Bovendien heb je er maar weinig onderhoud aan.

aluminium kozijnen

Kozijnen

Kies je voor aluminium kozijnen, dan kies je voor duurzaamheid. Onderhoudskosten heb je bijna niet en ze isoleren ook nog eens erg goed.

aluminium profielen

Overige toepassingen

Aluminium wordt overal voor gebruikt. Naast deuren en kozijnen helpen wij je aan aluminium buizen, profielen of platen.

Platen

Via een walsproces worden aluminium platen gemaakt. Moeten die platen enkele millimeters dik worden, dan gebeurt dat door warmwalsen. De allerdunste platen komen tot stand door daarna nog te koudwalsen. Deze platen zijn vlak maar kunnen wel worden voorzien van ribbels of andere patronen. Dat gebeurt door met speciale drukrollen te walsen. Zo gaan de platen heel lang mee. Ze worden benut als bodempanelen, in de auto-industrie, in het modern design als muurbekleding en ook in de wereld van de airconditioning. Aluminium platen branden namelijk niet!

Zetwerk

Met aluminium profielen kun je echt alle kanten op. Behalve de standaard profielen is er ook aluminium zetwerk, profielen die op maat gemaakt worden. Bijvoorbeeld waterslagprofielen die je gevel tegen regen beschermt. Of nokprofielen die je daknok afwerken. Er zijn veel soorten afdekprofielen. Deze beschermen niet alleen randen in je huis, maar tonen ook nog eens fraai. En je bent bij dit alles echt niet aan de ‘zilverkleur’ gebonden. Want deze platen en buizen lenen zich ook goed voor lakbedekkingen en poedercoatings. Ook kun je emaillelagen op aluminium aanbrengen.

VRAGEN NAAR DE BESTE PRIJS LOONT

Offertes aanvragen voor standaard aluminium toepassingen is net zo gemakkelijk als offertes vragen voor specifieker materiaal. Aluminium is zeer goed bewerkbaar en bijna elk soort zetwerk is mogelijk. Door diverse offertes aan te vragen, zie je ook meteen bij welke leverancier je het best uit en thuis bent. Want er zijn nog wel eens prijsverschillen te zien.