ALUMINIUMBEDRIJF

ALUMINIUM KOZIJNEN

Ben je het zat dat je kozijnen elk jaar weer veel onderhoud vergen? Ben je op zoek naar stijlvolle kozijnen waar je na het plaatsen geen omkijken meer naar hebt? Kies dan voor aluminium. Neem contact met ons op en profiteer van dit veelzijdige materiaal.

Offerte aanvragen? Neem contact met ons op!
man

Bespaar op onderhoud met aluminium kozijnen

Het is de droom van iedere huizenbezitter. Je kozijnen checken en geen rot of roest tegenkomen. Geen vieze, plakkerige lagen van de dorpels hoeven te vegen. En de kwast en het potje ‘wit’ bij de overige verfspullen op de schuurplank laten staan. Het toverwoord van deze droom is natuurlijk: onderhoudsarm. Ga je dus voor nieuwe kozijnen, loop dan even verder dan de houthandel of de kunststofboer en zwaai de aluminium deur open van de leverancier van aluminium kozijnen.

Sterk verbeterde kozijnen

Geen onderhoudszorgen dus bij je nieuwe aluminium kozijnen. Er wachten nog meer voordelen als je voor dit soort kozijnen gaat. Wat te denken van de sierlijke uitstraling. Het materiaal kan van dunne profielen worden gemaakt. Wel van belang is dat je vooraf goed nadenkt over de kleur van je venster. Want eenmaal gekozen, blijft dat de kleur waar je jarenlang tegenaan gaat kijken. Want ze zijn niet overschilderbaar. Een ander voordeel is dat het aluminium van tegenwoordig veel beter isoleert dan vroeger. Je koopt nu namelijk kozijnen met een thermische onderbreking. Ook wel isolatiestrips of isolatieschuim genoemd.

Vijf keer voordeel

Samengevat krijg je bij aankoop van aluminium kozijnen steevast de volgende voordelen erbij ‘geleverd’:

  • duurzaamheid
  • bijna geen onderhoud
  • isolerend en dus energievriendelijk
  • degelijk materiaal
  • sierlijk aanzien

Even over de degelijkheid; aluminium kozijnen staan bekend om de sterke vormvastheid. Ze gaan gemiddeld een halve eeuw mee.

aluminium kozijn
aluminium voordeur

Deuren

Een aluminium deur ziet er niet alleen strak uit, hij is ook nog eens enorm stevig. Bovendien heb je er maar weinig onderhoud aan.

aluminium kozijnen

Kozijnen

Kies je voor aluminium kozijnen, dan kies je voor duurzaamheid. Onderhoudskosten heb je bijna niet en ze isoleren ook nog eens erg goed.

aluminium profielen

Overige toepassingen

Aluminium wordt overal voor gebruikt. Naast deuren en kozijnen helpen wij je aan aluminium buizen, profielen of platen.

"Groene" kozijnen

Ben je een voorstander van groen? Dan is het bestellen van deze vensters een uitstekende keuze. Kies dan wel voor gerecycled aluminium. Daar help je dus het milieu mee. Je krijgt dan hergebruikt aluminium dat gemaakt is met slechts tien procent van de energie die nieuwe kozijnen nodig hebben.

De prijzen verkleinen

Aluminium heeft een iets hoger kostenplaatje van kunststof of hout en dat geldt ook voor deze kozijnen. Weeg de voordelen af tegen dat ene nadeel van een iets hogere prijs. Brandwerend, inbraakwerend, meer glas en minder kozijn, het zijn allemaal plussen in je beslissing om voor aluminium te gaan. Wat het moet kosten? Een grove indicatie is een prijs van 850 euro per vierkante meter. Dat is dan wel met een hoge kwaliteitssoort glas en montage! Kan het goedkoper? Die vraag is snel beantwoord. Door slechts een paar offertes aan te vragen zie je meteen de schommelingen in prijzen. En wat voor jouw budget en situatie het beste bedrijf is.

VRAGEN NAAR DE BESTE PRIJS LOONT

Offertes aanvragen voor standaard aluminium toepassingen is net zo gemakkelijk als offertes vragen voor specifieker materiaal. Aluminium is zeer goed bewerkbaar en bijna elk soort zetwerk is mogelijk. Door diverse offertes aan te vragen, zie je ook meteen bij welke leverancier je het best uit en thuis bent. Want er zijn nog wel eens prijsverschillen te zien.